Programul Procesiunii de Rusalii din Cluj-Napoca

Programul Procesiunii de Rusalii care va avea loc duminică, 12 iunie 2011, la Cluj-Napoca, din initiativa Înaltpreasfintitului Parinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, cu participarea ierarhilor, preoților și credincioșilor din oraș, după cum ne informează Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Clujului, este următorul:

– Începând cu ora 17:00, la Catedrala Mitropolitana din Cluj-Napoca, Parintele Mitropolit Andrei va săvârsi slujba Vecerniei plecării genunchilor, la care vor participa toti preotii clujeni si credinciosii de la cele 38 de parohii din municipiu.

– de la ora 18:00, procesiunea va porni din fața Catedralei și se va deplasa pe următorul traseu: Piata Avram Iancu – B-dul 21 Decembrie 1918 – Piata Unirii (prin

fata Catedralei ‘Sfântul Mihail’) – B-dul Eroilor – Piata Avram Iancu, dupa care întregul sobor va reveni în fața Catedralei. Procesiunea va avea în frunte toaca, crucea, felinare, ripide, prapori, icoana, vor urma diaconii, preoții, Înaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop si Mitropolit Andrei, Preasfițtitul Episcop-vicar Vasile Somesanul și soborul preoților slujitori, elevi, studenți și credinciosi. De-a lungul traseului se vor face trei opriri si se vor rosti ectenii speciale.

– dupa încheierea procesiunii, în fata Catedralei Mitropolitane se va oficia slujba sfintirii mici a apei si vor fi rostite rugaciuni pentru natura, iar, în încheiere, Înaltpreasfintitul Mitropolit Andrei va rosti un cuvânt de învatatura.

Comentarii Facebook


Știri recente