Programul manifestărilor religioase dedicate Hramului Catedralei Episcopale din Giurgiu, „Adormirea Maicii Domnului”

În fiecare an în ziua de 15 august, Catedrala Episcopală din Giurgiu își sărbătorește primul hram prilej de aleasă bucurie duhovnicească pentru credincioșii Eparhiei Giurgiului, după cum ne informează episcopiagiurgiului.ro.

Anul acesta, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, manifestările religioase dedicate Praznicului „Adormirea Maicii Domnului” vor debuta sâmbătă, 14 august, începând cu orele 17.00, când un sobor de preoți și diaconi vor oficia Slujba Vecerniei cu Litie. De asemenea, în curtea Catedralei Episcopale, într-un loc special amenajat, vor fi așezate spre închinare părticele din moaștele Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, care, anul acesta, în ziua de 23 aprilie, cu prilejul resfințirii Catedralei Episcopale, au fost primite în dar din partea Episcopiei Romano Catolice din Chiavari, provincia Liguria.

Totodată, credincioșii vor mai avea posibilitatea să se închine atât la părticele din moaștele Sf. Nectarie de Eghina cât și la părticele din moaștele Sfântului Ioan Rusu, acestea din urmă vor fi aduse de la Mănăstirea „Sfântul Ioan Rusu’ din localitatea Slobozia de Giurgiu.

Duminică, 15 august, în ziua slăvitului praznic al Adormirii Maicii Domnului, părintele Stuparu Emanuel Ioan, Vicar Administrativ, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi va săvârși Sfânta Liturghie.

De asemenea, au fost pregătite și sute de pachete și iconițe care vor fi primite în dar de către credincioșii participanți la eveniment.

Comentarii Facebook


Știri recente