Programul „Mângâiere și recunoștință” va fi demarat în Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei

La Sediul Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei a avut loc astăzi, 3 martie, întrunirea preoților protopopi din Eparhie.

Mai multe detalii a oferit părintele Adrian Ionescu, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei, înainte de începerea ședinței: „Pe ordinea de zi se vor afla o serie de probleme administrative și de disciplină a clerului în lumina ultimelor hotărâri ale Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, hotărâri care vor fi aduse la cunoștința celor prezenți pentru ca la rându-le, aceștia să le prelucreze împreună cu preoții din subordinea lor. De asemenea, în cadrul întâlnirii care va fi prezidată de Chiriarhul locului, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Epifanie al Buzăului și Vrancei, va fi prezentat de Sectorul social misionar un proiect de consiliere, sugestiv intitulat «Mângâiere și recunoștință» care să se desfășoare, în parohiile din cuprinsul Eparhiei Buzăului și Vrancei, cu implicarea directă a preacucernicilor părinți slujitori”, informează Radio TRINITAS.

În cadrul ședinței, prezidate de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Epifanie, Sectorul social – misionar al Arhiepiscopiei a prezentat un nou proiect de consiliere, intitulat „Mângâiere și recunoștință”. Programul presupune ca, săptămânal, preoții să ofere consiliere duhovnicească în zilele de miercuri și vineri. Miercurea, consilierea se va face în lăcașurile de cult din fiecare parohie, urmând ca vinerea, preotul să se deplaseze la locuințele credincioșilor.

Cu privire la acest program, părintele Constantin Călin, consilier al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei, a spus: „Programul se dorește a fi o convorbire duhovnicească prin care să răspundem la nevoia credinciosului de a fi consiliat cu privire la anumite aspecte ale existenței și evoluției lui. De asemenea se încearcă stoparea declinului duhovnicesc, redobândirea încrederii în sine, în semeni, în Dumnezeu și de ce nu în apropierea de Sfânta Taină a Spovedaniei”informează TRINITAS TV.

În finalul ședinței s-a discutat despre problema redobândirii tuturor proprietăților pe care Biserica le-a avut până în anul 1948 , dar și necesitatea reglementării situației cimitirelor și a curților de biserici parohiale.

Comentarii Facebook


Știri recente