Programul liturgic al sărbătorii Cuviosului Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor

Pelerinajul este, în sens larg, expresia dorului oamenilor după Dumnezeu și sfințenie, este drumul pe care îl facem fiecare dintre noi spre propria desăvârșire, atunci când auzim chemarea Sfintei Treimi. Drumul pe care îl parcurge pelerinul, deopotrivă duhovnicesc și fizic, este marcat de ceasurile de rugăciune și de participarea la viața liturgică a comunității euharistice. În toate zilele de pelerinaj credincioșii care stau la rând să se închine la Cinstitul Lemn al Sfintei Cruci și la moaștele Sfântului Dimitrie cel Nou și ale Sfinților Împărați Constantin și Elena vor participa la slujbele oficiate, ca și în anii precedenți, pe scena din proximitatea Catedralei Patriarhale, informează TRINITAS TV.

„În toată această perioadă la Catedrala Patriarhală va fi săvârșită în fiecare seară la orele 18:00 slujba Privegherii, ca înseamnă de fapt Vecernia, Litia și Utrenia. În fiecare dimineață, începând cu orele 07:00 se vor săvârși slujba Acatistului, Ceasurile și apoi, Sfânta Liturghie. În zilele de 26, respectiv, 27 octombrie, vor fi slujbe săvârșite de foarte mulți ierarhi din Biserica Ortodoxă Română, dar și din alte Biserici Ortodoxe surori. În ziua de 27 octombrie, la prăznuirea Cuviosului Dimitrie cel Nou va sluji alături de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel Sanctitatea Sa Bartolomeu, Arhiepiscopul Constantinopolului-Noua Romă și Patriarh Ecumenic, invitat special al Bisericii Ortodoxe Române și al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, pentru prima dată în timpul păstoririi Sale ca Întâistătător al Bisericii Ortodoxe Române”, a spus Arhim. Timotei Aioanei, Exarh cultural al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Tot pentru pelerini vor fi montate pe Dealul Mitropoliei mai multe ledscreen-uri. În acest fel toți credincioșii vor putea urmări sfintele slujbe, chiar dacă nu se află lângă locul unde sunt oficiate. De asemenea, în afara programului liturgic, pe ecran vor fi difuzate materiale speciale realizate de TRINITAS TV, postul de televiziune al Patriarhiei Române.

Comentarii Facebook


Știri recente