Programul ‘Hristos impartasit copiilor’, dezbatut la Manastirea Neamt

La Manastirea Neamt se intocmeste in aceste zile planul operational pentru implementarea in Biserica Ortodoxa Romana a proiectului ‘Hristos impartasit copiilor’. Acest program este initiat de catre Organizatia World Wision-Romania in parteneriat cu Biserica Ortodoxa Romana si consta, in principal, in editarea unor ghiduri catehetice pentru copiii cu varste cuprinse intre 6 si 17 ani. Amanunte despre acest proiect, care a fost aprobat si de Sfantul Sinod, ne-a oferit parintele diacon Mihai Pavel, director pentru dezvoltare si angajare crestina in cadrul World Wision: ‘Proiectul in sine vine cu trei componente: prima componenta se refera la productie sau traducere, editare si tiparirea unor ghiduri catehetice adecvate varstelor, pentru copiii intre 6-17 ani, cu o metoda noua in spatiul nostru, este o metoda constand in trei etape: descopera, intelege si aplica. O a doua componenta a proiectului se refera la organizarea de sesiuni de pregatire pentru cei care vor voi sa implementeze programe de educatie biblica, scoala duminicala, in parohii. De ce? Pentru ca aceste ghiduri catehetice sunt adresate si vor fi folosite de preoti si laici la nivelul parohiilor, preoti si laici care vor dori sa implementeze programul de educatie de genul acesta’. Precizam ca la aceasta intrunire participa specialisti din partea Mitropoliei Moldovei si Bucovinei si din partea Organizatiei World Wision.

Parintele diacon Mihai Pavel a oferit detalii pentru Radio Trinitas si despre cele discutate astazi in cadrul sedintei de lucru de la Manastirea Neamt: ‘Ce-am discutat astazi la Neamt este planul operational, care se refera strict la procesul de implementare a proiectului, respectiv agenda evenimentelor pe care noi vrem sa le organizam in anul acesta si in anul care urmeaza, si anume: lansarea primului volum, care a fost recomandat si aprobat de Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane in sedinta din 17-18 ianuarie, si acum putem sa-l raspandim pe tot cuprinsul Patriarhiei Romane; conferinte de presa; prima sesiune de formare pentru cateheti; a doua sesiune; intalnirea de evaluare a primului an de proiect; echipa, roluri si responsabilitati in cadrul echipei de proiect’.

Editarea ghidului catehetic pentru copiii cu varste cuprinse intre 6 si 17 ani, cu titlul ‘Hristos impartasit copiilor’, a fost propusa de catre Mitropolia Moldovei si Bucovinei. Precizam ca, in prezent, acest proiect este derulat si la nivel international in parteneriat cu Bisericile Ortodoxe din tari ca Albania, Armenia, Bosnia, Egipt, Georgia, Liban si Rusia.

Comentarii Facebook


Știri recente