Programul Evlavioși în vacanță, în Protopopiatul Hârlău

La începutul vacanței de vară, mai multe parohii din Protopopiatul Hârlău au început derularea programului ‘Evlavioși în vacanță’. Prin intermediul acestui program, se dorește ca preșcolarii și elevii până în clasa a IX-a să participe la Sfânta Liturghie în fiecare duminică și sărbătoare. Ei învață cântările Sfintei Liturghii, cum să se închine la sfintele icoane sau cum să se comporte în timpul slujbei, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

‘Copiii vin în număr foarte mare la biserică în această perioadă. La finalul vacanței ei vor fi evaluați și vor fi recompensați de către preoții parohi. În parohia Pârcovaci derulăm acest program de 12 ani. De la an la an, tot mai mulți copii se alătură acestei inițiative. Ei primesc daruri, iar în ultimii doi ani au fost răsplătiți cu pelerinaje la mănăstirile și obiectivele turistice din județele Iași și Botoșani’, a declarat pr. Nicolae Crăciun, protopop al Protopopiatului Hârlău.

În perioada verii, preoții desfășoară întâlniri catehetice pentru copii, dar și alte activități menite să ocupe cu folos timpul liber. În luna august a acestui an, Protopopiatul Hârlău va organiza la Mănăstirea Lacuri din județul Iași o nouă ediție a taberei de creație închinată Sfântului Apostol Luca.

Comentarii Facebook


Știri recente