Programul Concursului de admitere la Seminarul Teologic „Sfânta Filofteia”

Elevele care au absolvit opt clase pot alege, în continuare, unul din seminarele teologice de fete din cadrul Patriarhiei Române. O astfel de instituție de învățământ funcționează și în localitatea Brănești din județul Ilfov. Seminarul Teologic Liceal Ortodox de fete „Sfânta Filofteia”, care funcționează pe lângă Mănăstirea Pasărea, a fost înființat în anul 1995. Înscrierea și concursul de admitere vor avea loc în luna iunie, informează TRINITAS TV.

În perioada 11 – 14 iunie se depun dosarele pentru înscrierea la Seminarul Teologic Liceal Ortodox de fete „Sfânta Filofteia”. Pe data de 15 iunie are loc vizita medicală și proba de dicție. Examenul scris la disciplina Religie va avea loc pe data de 16 iunie, iar pe data de 17 iunie se vor afișa rezultatele, după cum a spus monahia Mihaela Costache, director Seminarul Teologic Liceal Ortodox”Sfânta Filofteia”.

Seminarul de fete „Sfânta Filofteia” beneficiază de o bază materială modernă. Pe lângă sălile de clasă, instituția mai dispune de două laboratoare de informatică, bibliotecă, internat și cantină, iar elevele sunt cazate în camere de 8 locuri. Totodată, în incinta Seminarului a fost amenajat un paraclis unde fetele participă la rugăciunile de dimineață și de seară, precum și la sfintele slujbe.

„În cadrul Seminarului Teologic se studiază obiecte de cultură generală, obiecte de cultură teologică, dar și modulul psihopedagogic, pentru că elevele care vor absolvi Seminarul vor putea preda religia în învățământul primar pe baza acestui modul”, a mai spus monahia Mihaela Costache.

Seminarul Teologic Liceal Ortodox de fete „Sfânta Filofteia”, din localitatea Brănești este singurul din Arhiepiscopia Bucureștilor, în țara noastră funcționând trei astfel de instituții de învățământ.

Comentarii Facebook


Știri recente