Programul catehetic pentru adulți, „The Way”

În Sala „Consilium” a Palatului Patriarhiei a avut loc astăzi, 2 septembrie, prezentarea metodologiei pentru proiectul de catehizare a adulților intitulat „The Way”. Proiectul realizat de Sectorul Teologic-Educațional al Patriarhiei Române se adresează credincioșilor din parohie și are ca scop, apropierea lor de valorile creștine, precum și implicarea lor în viața bisericii: „Orele de cateheză se vor desfășura în spațiile Biserici sub îndrumarea și facilitarea preotului, având invitați care vor putea să anime și să întrețină discuțiile”. Discuțiile vor avea loc întru-un cadru relaxat și vor aduna laolaltă preoți și credincioși și acestea vor naște o familie, „asta vrem să naștem, o familie în Bisericile noastre”, a spus părintele inspector Constantin Naclad, pentru Radio TRINITAS.

Participanții au dezbătut mai multe aspecte legate de metodologie, grupul țintă și de rezultatele așteptate: „Este vorba de un conținut care a fost realizat de Institutul de Studii creștin-ortodoxe de la Cambridge și pe care l-am preluat în țara noastră. Încercăm să-l aducem în atenția preoților, mai ales că anul viitor va fi anul familiei și dedicat Tainelor Sfântului Botez și a Cununiei și în acest context am vrea să transpunem acest proiect în parohiile care vor dori să-și aducă familiile mai aproape de Biserică, să formeze o comunitate mai strânsă și să aducă cuvântul lui Dumnezeu în inima familiei pentru a o închega și a lupta împotriva problemelor cu care ne confruntăm”, a mai declarat pentru TRINITAS TV, părintele inspector Constantin Naclad de la Sectorul Teologic-Educațional al Patriarhiei Române.

Lucrările congresului național „Hristos împărtășit copiilor” au început pe 1 septembrie și au reunit inspectorii eparhiali pentru cateheză din fiecare eparhie și mai mulți reprezentanți ai Ministerului Educației și Cercetării, ai Organizației World Vision și ai Secretariatului de Stat pentru Culte.

Comentarii Facebook


Știri recente