Programul catehetic „Hristos împărtășit copiilor” în Arhiepiscopia Alba Iuliei

În cadrul programului catehetic „Hristos împărtășit copiilor”, inițiat de Patriarhia Română, la Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia a avut loc astăzi, 15 martie, o întrunire cu preoții și profesorii de religie din municipiul reședință de județ. La întrunire a fost prezent Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Andrei, chiriarhul locului. Printre problemele dezbătute a fost și participarea copiilor la Sfânta Liturghie împreună cu profesorii lor de religie, precum și întărirea relației școală – Biserică.

Mai multe detalii a oferit pentru TRINITAS TV, părintele Nicolae Bolea, inspector de religie în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Alba: „Prin această activitate de sincronizare între școală și Biserică elevul din școlile primare, gimnaziale, cât și cel de la liceu trebuie să beneficieze de sprijinul și călăuza morală din partea preotului paroh și din partea dascălului de Religie. Sperăm într-o bună conlucrare, iar elevul să primească din merindea sufletească și duhovnicească a parohiei și a dascălului de Religie”.

Alte informații aflăm de la părintele Nicolae Jan, inspector de Cateheză la Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia: „În acest fel Proiectul catehetic ‘Hristos împărtășit copiilor’ și cateheza școlară întră într-o armonizare catehetică într-un mod structural. Ne-am bucura ca în perioada imediat următoare să se alăture acestui parteneriat catehetic și Proiectul ‘Alege Școala!’, împotriva abandonului școlar, când prin intermediul parohiilor aceste grupuri catehetice vor fi ajutate să integreze acești copii cu probleme”.

A oferit alte amănunte profesor Mihaela Jurcan, profesor de Religie: „În urma acestei întâlniri s-a concretizat o mai bună colaborare între preoți și profesori și prezența preoților în cadrul școlilor și a liceelor din Alba Iulia prin întâlniri între tineri, profesori de Religie și preoți în care să se discute problemele actuale care îi frământă pe tinerii noștri. Profesorii de Religie vor însoți apoi elevii și tinerii la Sfintele Liturghii și bineînțeles și seara la întâlnirile duhovnicești care vor avea loc printr-o masă rotundă la centrele catehetice din fiecare parohie”.

Astfel de întâlniri sunt programate să aibă loc în această săptămână în toate localitățile importante ale Eparhiei Alba Iuliei, eparhie care cuprinde județele Alba și Mureș.

Comentarii Facebook


Știri recente