Programul anti-avort ‘Spune DA unei noi vieti’, in Arhiepiscopia Iasilor

In municipiul Iasi, s-a desfasurat astazi, incepand cu orele 16.00, un program anti-avort intitulat ‘Spune DA unei noi vieti’. Cu prilejul acestui program au fost impartite aproximativ 5.000 de pliante cu mesaje anti-avort, in mod special in apropierea clinicilor si a centrelor unde se savarsesc proceduri de intrerupere a sarcinii. Mai multe detalii in acest sens ne-au fost oferite de catre pr. Danut Damaschin, misionar de caritate in cadrul Spitalului de Maternitate ‘Cuza Voda’ din Iasi: ‘Pentru ca astazi este 1 Martie si inceputul primaverii, impreuna cu tinerii de la patru licee din Iasi am demarat o actiune de informare a tinerilor si a persoanelor care astazi au iesit pe strada sa se bucure de viata, actiune care are drept scop readucerea in atentia publica a gravitatii pacatului avortului si prevenirea acestui pacat foarte grav pentru crestini. In acest sens, incepand cu orele 16.00, am inceput sa distribuim pliante, realizate la Institutul Cultural Misionar ‘Trinitas’, care aduc la cunostinta stadiul de evolutie al copilului in perioada dinaintea nasterii, incepand de la conceptie, ele fiind distribuite in cele mai importante centre vizitate astazi de tineri’.

La acest program de informare a populatiei au participat peste 100 de elevi voluntari din liceele iesene, insotiti de profesorii lor, dupa cum ne-a spus tot pr. Danut Damaschin: ‘Am beneficiat pentru aceasta actiune de sprijinul mai multor tineri, care au fost supravegheati, coordonati si condusi de doamnele profesoare de Religie, insa s-au implicat si profesorii de la alte discipline, iar ca actiunea sa fie bineprimita si-a dat acordul si conducerea acestor licee’.

Parintele Danut Damaschin ne-a vorbit, in final, si despre continuarea programului anti-avort ‘Spune DA unei noi vieti’ in ziua de 8 Martie: ‘In ziua de 8 Martie, proiectul ‘Spune DA unei noi vieti’ va continua pentru a capata mai mare amploare, deoarece Ziua Mamei este o zi care nu trebuie confundata cu o zi a unei vieti imorale. De aceea, de data aceasta si cu tinerii studenti de la ASCOR, vom incerca sa aducem aceste informatii fie prin pliante, fie verbal, atat in caminele de elevi si de studenti, cat si in locurile unde se intalnesc tinerii pentru a sarbatori aceasta zi’.

Comentarii Facebook


Știri recente