Programul „Ajutorul sfinților pentru vindecarea bolnavilor’ la Spitalul Clinic de Urgență din Galați

Ieri, miercuri, 25 noiembrie, în cadrul manifestărilor prilejuite de prăznuirea Sf. Ap Andrei, ocrotitorul municipiului Galați, la Spitalul Clinic de Urgență s-a desfășurat programul „Ajutorul sfinților pentru vindecarea bolnavilor’. Programul este organizat de către Sectorul social al Arhiepiscopiei Dunării de Jos, cu binecuvântarea ÎPS Casian, pentru bolnavii si cadrele medicale ale Spitalului de Urgenta „Sf. Ap. Andrei, cu prilejul aducerii spre închinare a moaștelor Sf. Andrei si Sf. Nectarie Taumaturgul, informează Radio TRINITAS.

După săvârșirea Tainei Sf. Maslu de către un sobor de preoți slujitori în instituțiile medicale și de asistență socială, a urmat un cuvânt de învățătură pentru cei prezenți, apoi preoții au mers în saloanele spitalului, la cei bolnavi, purtând cele două racle cu sfinte moaște, însoțiți de către un grup de elevi de la Seminarul Teologic „Sf. Andrei”, care au intonat troparele sfinților.

Primirea spre închinare a sfintelor moaște a avut o însemnătate deosebită atât pentru cadrele medicale, cât și pentru cei în suferință, aflați pe patul spitalului, care au simțit binecuvântarea lui Dumnezeu, luminându-se la față la vederea și venerarea moaștelor. Mulți dintre ei au mărturisit că acesta este un dar dumnezeiesc prin care primesc puterea de a trece mai ușor peste încercările ce au venit asupra lor, pomenindu-i cel mai adesea și pe cei care au rămas acasă și rugându-se pentru ei, ca bunul Dumnezeu să-i păzească sănătoși și feriți de orice nenorocire.

Toți cei care s-au închinat la sfintele moaște ale Sf. Andrei și ale Sf. Nectarie au mulțumit Domnului pentru darurile pe care prin sfinții le-au revărsat asupra lor , spunând „cât bine le-a făcut lor Dumnezeu”.

Comentarii Facebook


Știri recente