Programe filantropice în Arhiepiscopia Târgoviștei

Perioada pe care o trăim cu toții este una foarte dificilă. Situația este cu atât mai grea pentru tineri și bătrâni, aceștia neavând parte de un sprijin real din partea societății. Biserica a încercat dintotdeauna, prin mijloacele care îi stau la dispoziție, să vină în sprijinul persoanelor nevoiașe, în special a celor două categorii menționate anterior. Și Arhiepiscopia Târgoviștei desfășoară, la nivelul întregii eparhii, programe de ajutorare a persoanelor defavorizate, un exemplu în acest sens fiind Căminul de bătrâni din cadrul Protoieriei Târgoviște Sud.

Mai multe informații cu privire la acest Cămin de bătrâni a oferit pentru TRINITAS TV, părintele protopop Gheorghe Chivulescu de la Protoieria Târgoviște Sud: „Acest complex bisericesc a apărut după anul 1990. Era prevăzut în loc de Centru social în proiectul inițial două apartamente, o sală de ședințe și altele de acest gen. Noi am renunțat la aceste apartamente și la sala de ședințe și am considerat că este bine să ridicăm acest Centru social pentru ajutorarea persoanelor vârstnice”.

Tot în cadrul Arhiepiscopiei Târgoviștei funcționează și Centrul de Resurse pentru Tineret. Pentru a veni în sprijinul copiilor și tinerilor, Arhiepiscopia Târgoviștei colaborează și cu alte instituții.

Astfel de programe de ajutorare sunt derulate și în alte Eparhii din Patriarhia Română.

Comentarii Facebook


Știri recente