Programe de pregătire în domeniul patrimoniului cultural

Centrul pentru patrimoniul cultural „Sf. Constantin Brâncoveanu” al Patriarhiei Române împlinește, anul acesta, 5 ani de la înființare. Acreditat în anul 2007, Centrul este autorizat să organizeze programe de formare profesională pentru personalul eclezial și laic ce administrează, gestionează, protejează, cercetează și pune în valoare bunuri din patrimoniul cultural național. Până în prezent, cursurile Centrului au fost absolvite de peste 300 de persoane.

„În acest an vom continua programele noastre depregătire potrivit unei tematici pe care noi o avem deja stabilită, o tematică ce răspunde unor priorități legate de patrimoniul cultural național bisericesc. Mai întâi, în acest prim semestru în luna iunie în special vom finaliza două dintre programele pe care le-am început anul trecut, programe pentru formarea de conservatori de bunuri culturale”, a declarat pentru TRINITAS TV Prof. Consilier patriarhal Victor Simion, organizator programe.

La cererea unităților bisericești și a unor instituții ale statului, cursurile vor fi reluate. Centrul pentru patrimoniul cultural „Sf. Constantin Brâncoveanu” pregătește și o serie de cursuri noi.

Programele Centrului pentru patrimoniul cultural „Sf. Constantin Brâncoveanu” au la bază standardele ocupaționale unice, fapt ce conferă diplomelor eliberate, o recunoaștere națională. Centrul figurează în Registrul național al formatorilor din România.

Comentarii Facebook


Știri recente