Program social organizat de Parohia „Sfântul Ierarh Nicolae” din Oradea

În ziua de miercuri, 11 noiembrie 2009, de la ora 12, la Mânăstirea Sfânta Cruce din Oradea se va desfășura un program social organizat de Parohia „Sfântul Ierarh Nicolae” din Oradea, prin care se vor oferi articole de îmbrăcăminte noi pentru cele peste 100 de persoane sărace pe care așezământul monahal le are în grijă, informează Episcopia Oradiei.

Pachetele cu haine vor fi împărțite de către Preacucernicul Părinte Gheorghe Nemeș de la Parohia „Sfântul Ierarh Nicolae”. Menționăm că darurile au sosit la parohia orădeană de la Torino, Italia, fiind oferite de Parohia ortodoxă românească „Sfânta Cruce”, prin grija Preacucernicului Părinte paroh Lucian Roșu.

Acest program, la care va participa și Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, se înscrie în proiectul amplu demarat de Sectorul social și filantropic al Episcopiei, la inițiativa Preasfinției Sale, care vizează ajutorarea frățească între parohii și mânăstiri, în special în domeniul asistării persoanelor nevoiașe.

Atât Parohia „Sfântul Ierarh Nicolae”, cât și Mânăstirea Sfânta Cruce derulează programe de ajutorare a familiilor și persoanelor aflate în dificultate. Astfel, Centrul cultural-social „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” al parohiei are o cantină socială, unde oferă, periodic, hrană pentru persoanele nevoiașe. De asemenea, Mânăstirea Sfânta Cruce oferă zilnic o masă caldă la peste 100 de persoane cu posibilități materiale reduse.

Comentarii Facebook


Știri recente