Program social în Episcopia Oradiei

La inițiativa și cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, în cadrul Episcopiei Ortodoxe Române a Oradiei a fost demarat un amplu program social-filantropic, coordonat de către Sectorul Social al Episcopiei – „Serviciul social parohial”.

Astfel, începând din perioada Sfântului și Marelui Post al Paștilor din acest an, în cadrul Secției Filantropice a Comitetului Parohial din fiecare parohie, sub atenta supraveghere a preotului paroh, se va forma și va activa un Serviciu Social, conform prevederilor Statutului pentru organizarea și funcționarea Bisericii Ortodoxe Române.La inițiativa și cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, în cadrul Episcopiei Ortodoxe Române a Oradiei a fost demarat un amplu program social-filantropic, coordonat de către Sectorul Social al Episcopiei.

Astfel, începând din perioada Sfântului și Marelui Post al Paștilor din acest an, în cadrul Secției Filantropice a Comitetului Parohial din fiecare parohie, sub atenta supraveghere a preotului paroh, se va forma și va activa un Serviciu Social, conform prevederilor Statutului pentru organizarea și funcționarea Bisericii Ortodoxe Române.

Programul va debuta prin luarea în evidență nominală a tuturor persoanelor nevoiașe și a familiilor cu posibilități materiale reduse din jurisdicția fiecărei parohii, pentru formarea unei imagini cât mai complete a nevoilor sociale ale parohiei. Apoi, fiecare parohie va organiza, prin Serviciul social din cadrul Comitetului Parohial, potrivit acestei diagnoze sociale și a potențialului său economic, diverse programe de ajutorare, pentru asigurarea asistenței sociale celor aflați în nevoi și suferințe.

Acest program are în vedere dezvoltarea și diversificarea serviciilor sociale oferite de rețeaua de asistență socială a Episcopiei Ortodoxe Române a Oradiei, pentru ca filantropia creștină să capete amploare în mod concret în cadrul fiecărei unități bisericești în parte.

Sursa: Biroul de Presă al Episcopiei Oradiei

Comentarii Facebook


Știri recente