Program liturgic special în Postul Adormirii Maicii Domnului la Catedrala mitropolitană din Iași

La Catedrala mitropolitană din Iași se va oficia, începând de astăzi, 1 august 2012, până pe 13 august, Paraclisul Maicii Domnului, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova. Această slujbă va începe la ora 17:00 și va fi precedată de Vecernie.

În ajunul cinstirii Sfântului Ioan Iacob (4 august), slujba Vecerniei unită cu Litia va fi oficiată de la ora 15:30. La aceeași oră (15:30), va începe programul liturgic dinaintea zilei cinstirii praznicului Schimbării la Față și Sfintei Teodora de la Sihla. De asemenea, în fiecare dimineață de la ora 9:00, pe perioada Postului Maicii Domnului, credincioșii sunt așteptați să participe la Sfânta Liturghie. În după-amiaza zilei de 14 august, de la ora 16:00, se vor săvârși Vecernia unită cu Litia, Prohodul Maicii Domnului și Paraclisul Sfintei Parascheva.

În ziua de prăznuire a sărbătorii Adormirii Maicii Domnului, Sfânta Liturghie va fi săvârșită la Catedrala mitropolitană din Iași de la ora 9:30. Paraclisul Maicii Domnului se va sluji zilnic în mai multe biserici de mănăstire sau parohie din Mitropolia Moldovei și Bucovinei pe toată perioada acestui post.

Comentarii Facebook


Știri recente