Program de informare privind accesarea Fondurilor Structurale adresat preoților și personalului centrelor eparhiale

Patriarhia Română, în colaborare cu Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Sectorial și Dezvoltarea Resurselor Umane, organizează în zilele de 8-10 iulie a.c., la Hotelul Grand Rin din București, Cursul de informare și instruire pentru accesarea Fondurilor Structurale, la care participă peste 200 de preoți, din toate eparhiile. Urmare a discuțiilor avute cu Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (AMPOSDRU) s-a obținut acordul pentru organizarea unui program de informare și instruire destinat în mod special preoților și personalului centrelor eparhiale.

Obiectivul general al Programului Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) îl constituie dezvoltarea capitalului uman și creșterea competitivității acestuia, axele de interes pentru Biserica Ortodoxă Română fiind: Creșterea adaptabilității forței de muncă/ Promovarea măsurilor active de ocupare/ Promovarea incluziunii sociale.

În această primă etapă participanții la curs vor primi informații referitoare la: introducere și orientare în Fondurile Structurale; prezentare și orientare în Documentele Programatice ale POSDRU; prezentarea Formularului de aplicație; introducere în managementul ciclului unui proiect; inițiere în procedurile tehnice – procesul de aplicare, elaborarea anexelor și a acțiunilor presupuse de acestea. A doua etapă va fi organizată în perioada 4-12 august a.c., pe regiuni de dezvoltare sau la nivel de mitropolie, participanții urmând să lucreze efectiv la alcătuirea bugetului și anexelor proiectelor. Acceptarea la această a doua etapă este condiționată de dezvoltarea unei idei de proiect, dar și de începerea lucrului la o cerere de finanțare.

Comentarii Facebook


Știri recente