Program de consiliere a părinților în Parohia Toți Sfinții din Râmnicu-Vâlcea

Arhiepiscopia Râmnicului împreună cu Primăria Municipiului Râmnicu-Vâlcea și Inspectoratul Școlar Vâlcea au inițiat Parteneriatul ‘Biserică – Școală – Familie’. Scopul viitoarelor activități vizează în special dezvoltarea unor proiecte educative, culturale și spirituale, în vederea îmbunătățirii relațiilor de comunicare și relaționare, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Oltenia.

În contextul colaborării încheiate între Arhiepiscopia Râmnicului și Primăria municipală, Centrul de Consiliere și Formare „Episcop Iosif Gafton” al Parohiei „Toți Sfinții” din Râmnicu Vâlcea dezvoltă, începând de anul acesta, un program de consiliere săptămânal, lunar și trimestrial, pe probleme de educație, de comunicare și relaționare între părinți, părinți și copii, părinți și instituțiile de învățământ. În acest context, Biserica ‘Toți Sfinții’ din Râmnicu Vâlcea a devenit neîncăpătoare marți, 25 octombrie, pentru numărul mare al credincioșilor veniți să asiste la prima conferință din cadrul proiectului intitulat generic Serile duhovnicești ale Parohiei ‘Toți Sfinții’, ce are ca temă centrală „Familia creștină sub ocrotirea Bisericii”.

Tema dezbătută a fost ‘Educația în contextul societății actuale. Riscul consumului programelor de televiziune și internet’, prelegerea fiind susținută de biofizicianul Virgiliu Gheorghe. La manifestare au fost de față reprezentanții administrației locale, preoți, profesori, jurnaliști și numeroși credincioși din orașul Râmnicu Vâlcea.

Referitor la acest parteneriat, părintele consilier Constantin Cîrstea, parohul Bisericii „Toți Sfinții” din municipiul Râmnicu Vâlcea, a subliniat: ‘Parteneriatul Biserică – Școală – Familie își propune dezvoltarea unui program de consiliere a părinților, în vederea îmbunătățirii relațiilor de comunicare a acestora cu membrii familiilor, prin schimbarea atitudinilor și comportamentului acestora. Întâlnirile cu părinții urmăresc identificarea dificultăților pe care le întâmpină aceștia în comunicarea cu propriii copii, precum și a mijloacelor de optimizare a comunicării dintre aceștia și copii, fiind proiectate a se desfășura sub forma unor ‘mese rotunde’ în care au loc dezbateri, discuții, împărtășirea experienței personale’, a conchis părintele consilier.

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…