Program de cateheze la vremea Postului Nașterii Domnului în Episcopia Devei și Hunedoarei

Cu binecuvântarea Prea Sfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, în prima Duminică din Postul Nașterii Domnului s-a început în toate parohiile hunedorene un program de cateheze intitulat „Mesia Hristos – Restauratorul făpturii umane”, după cum ne-a precizat Părintele Diacon Alexandru Oltean.

Demersul catehetic a fost gândit în contextul Anului omagial al Tainei Sfântului Maslu și al îngrijirii bolnavilor, declarat anul acesta de Sinodul Bisericii Ortodoxe Române.

Temele puse în discuție sunt selectate din Catehismul „Viu este Dumnezeu”, apărut la Editura Reîntregirea și urmăresc să explice lucrarea de răscumpărare a firii umane realizată prin venirea Fiului lui Dumnezeu pe pământ. De la o cateheză la alta, preoții vor recomanda credincioșilor texte spre lectură din Sfânta Scriptură și părinții duhovnicești. Prin acest program catehetic, perioada de post este fructificată duhovnicește, credincioșii fiind angajați prin rugăciune, colind și meditație întru bucuria Tainei Întrupării Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

Comentarii Facebook


Știri recente