Program de cateheze în Parohia „Sfinții Arhangheli” din Craiova

La biserica cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Craiova duminică, 5 septembrie, aproximativ 50 de credincioși au participat la lansarea proiectul pentru cateheza adulților „Calea!”. Inițiativa aparține ‘Biroului de catehizare parohială’ al Patriarhiei Române, informează „Ziarul Lumina”.

Părintele Claudiu Porneală, parohul bisericii, a subliniat necesitatea implementării acestui nou program catehetic la nivel de parohie: „Urmând cuvântului Scripturii: ‘Fericiți sunt cei ce ascultă cuvântul lui Dumnezeu și îl păzesc pe el’ (Luca 11, 28), am considerat că ar fi folositor pentru credincioșii din parohia noastră să cunoască cele mai importante învățături de credință ale Bisericii lui Hristos. Din experiența de preot și duhovnic, am constatat cu surprindere că multe dintre tainele Bisericii, precum și semnificația acestora, nu sunt cunoscute de toți credincioșii. Întreaga comunitate parohială este chemată să devină matură în credință, prin cunoașterea lui Dumnezeu, iar participarea directă a credincioșilor la ora de cateheză reprezintă mărturia lor permanentă și absolut necesară pentru mântuire”.

Prima cateheză, desfășurată duminica trecută în Parohia ‘Sfinții Arhangheli’, a avut ca temă ‘Familia creștină’ și a fost susținută de părintele Nicolae Tănase de la Valea Plopului. Au intervenit pe rând și cei doi preoți ai parohiei: părintele paroh Claudiu Porneală și părintele Florin Popescu.

Cu acest prilej a fost stabilit și un program fix de cateheze pentru fiecare duminică din cursul anului bisericesc. Astfel, întâlnirile vor avea loc imediat după Sfânta Liturghie și vor viza, în mod alternativ, pe credincioșii maturi și pe tineri. Tematica va fi diversificată, în funcție de interesul și nevoile enoriașilor.

Comentarii Facebook


Știri recente