Program de Cateheze în Arhiepiscopia Clujului pentru perioada Postului Adormirii Maicii Domnului

În perioada Postului Adormirii Maicii Domnului vor fi susținute cateheze în toate parohiile din Arhiepiscopia Clujului. Prin decizia Înaltpreasfințitului Mitropolit Andrei, ele vor avea loc la finalul slujbei Paraclisului, care se va săvârși în fiecare zi din post, informează Radio TRINITAS.

Credincioșii vor afla astfel mai multe amănunte despre Maica Domnului și despre importanța cinstirii ei, a argumentat inspectorul pentru cateheză al Arhiepiscopiei Clujului, părintele Liviu Vidican Manci.

„Spațiul transilvănean este caracterizat de o pluriconfesionalitate, iar credincioșii noștri ortodocși merită să știe de ce o preacinstim pe Maica Domnului, de ce avem atât de multă evlavie la Maica Domnului. Pe de altă parte ne putem întreba de ce acum? Pentru că perioada Postului Sfintei Marii sau a Adormiri Maici Domnului este o perioadă de rugăciune și de post, o perioadă în care credincioșii ortodocși sunt obișnuiți să participe la slujbele de seară ale Bisericii”, a precizat părintele Liviu Vidican Manci

Ora la care se va săvârși slujba Paraclisului Maicii Domnului va fi 18:00, pentru parohiile din orașe și 20:00, pentru parohiile de la sate.

Biroul de catehizare parohială al Arhiepiscopiei Clujului, prin părintele inspector Liviu Vidican Manci a întocmit 13 cateheze pe care le-a pus la îndemâna preoților din cele 9 protopopiate ale Eparhiei.

Comentarii Facebook


Știri recente