Program de cateheză pentru adulți

În cadrul lucrărilor celui de-al IV-lea Congres Național „Hristos împărtășit copiilor” va fi prezentat un nou program de cateheză pentru adulți, intitulat „The Way”. Programul are drept scop integrarea în comunitatea bisericească a familiilor creștine.

Pr. Insp. Constantin Naclad a declarat pentru TRINITAS TV faptul că „la acest congres avem prezent chiar pe inițiatorul proiectului de cateheză, profesorul David Frost de la Cambridge, care ne va vorbi despre ideea acestui proiect și modul de aplicare al lui. El este deja aprobat de Sfântul Sinod pentru un temei și urmează doar să stabilim un plan de aplicare, să traducem și să contextualizăm conținutul acestui proiect”.

„Am lucrat la desenarea și publicarea unei serii de materiale pe care le-am folosit în lucrul cu adulții. Este un material care continuă cumva eforturile sau materialele care le aveam în lucrul cu copiii. În Anglia în acest moment ne luptăm sau avem de a face cu o anumită ignoranță a adulților, a publicului pentru că merg la biserică și ascultă liturghia în greacă sau în slavă și nu înțeleg mare lucru. Cred că într-un anumit mod românii pot să înțeleagă lucrul acesta”, a precizat profesorul David Frost.

Participanții vor dezbate mai multe aspecte legate de metodologie, grupul țintă, precum și despre rezultatele așteptate.

Comentarii Facebook


Știri recente

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sf. Nectarie” al Arhiepiscopiei Bucureştilor a organizat o sesiune de comunicări științifice

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din cadrul Fundației „Bucuria ajutorului” a Arhiepiscopiei Bucureștilor a organizat sâmbătă o sesiune de comunicări științifice, cuprinsă în proiectul „Academia de Îngriji Paliative”, informează Ziarul Lumina. Evenimentul a avut…