Program de ajutorare a familiilor nevoiase din Parohia ‘Sfantul Haralambie’ din Iasi

Un grup de tineri germani se afla in aceasta saptamana la Biserica ‘Sfantul Haralambie’ din Iasi. Vizita face parte din cadrul Parteneriatului existent intre Parohia ‘Sfantul Haralambie’ si Decanatul Bisericii Evanghelice din Volksburg. Acest Parteneriat prevede derularea de schimburi de experienta intre tineri din Iasi si Volksburg, pentru cunoasterea reciproca a modului de viata din cele doua comunitati.

Mai multe detalii despre derularea vizitei la Iasi a tinerilor din Volksburg aflam de la Parintele Radu Branza – parohul Bisericii ‘Sfantul Haralambie’ din Iasi: ‘Tinerii de la Decanatul Bisericii Evanghelice din Volksburg au vizitat Liceul Teoretic ‘Mihail Eminescu’ din Iasi pentru a sti cate ceva din invatamantul romanesc, Protopopiatul Iasi I pentru a cunoaste modul de organizare al Bisericii Ortodoxe Romane, Casa ‘Pogor’ pentru a invata ceva din cultura romaneasca, mai ales ca o parte dintre scriitorii romani au fost filo-germani, Centrul Cultural German si biserici si manastiri din Moldova. Ei vor participa la o serie de proiecte de asistenta sociala.’

Tot in cadrul vizitei pe care o efectueaza la Iasi, tinerii de la Decanatul Bisericii Evanghelice din Volksburg vor contribui in mod direct la prepararea si transportarea hranei la batranii asistati social din Parohia ‘Sfantul Haralambie’ din Iasi. Aceasta actiune se va derula pe parcursul zilei de sambata, 26 martie 2005.

Comentarii Facebook


Știri recente