Profesorul și Ora de Religie

„La Religie învățăm să ne cultivăm sufletul”, „Profesorul de Religie trebuie să fie omul care ne îndrumă spre Biserică, este un îndrumător, un dascăl” sunt câteva dintre mărturiile unor elevi de la un liceu bucureștean.

Mai mult decât atât, profesorul de Religie trebuie să aibă cunoștințe temeinice de Teologie, dar să fie și un bun pedagog și creștin. Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din Capitală pregătește viitorii profesori de Religie în cadrul secției „Teologie Didactică”.

Mai multe detalii a oferit pentru TRINITAS TV, părintele profesor doctor Ștefan Buchiu, Decanul Facultății de Teologie din București: „Ei urmează un modul psiho-pedagogic care la rândul lui este urmat de practica pedagogică în școli. O practică supravegheată de cadrele noastre didactice și care le oferă posibilitatea de a lucra cu elevii înainte de a ajunge la catedră propriu-zis. Un pedagog creștin este în primul rând un bun creștin, un credincios. Profesorii de Religie trebuie să transmită nu doar cunoștințe, ci și convingeri religioase. De aceea ne preocupăm de formarea lor duhovnicească și studenții participă la programul liturgic de la Paraclisul facultății noastre”.

Ora de Religie este o platformă de dialog pentru numeroase discipline din aria curriculară.

Pentru a putea fi profesor de Religie în învățământul românesc, un absolvent trebuie să întrunească anumite condiții.

În România, conform Legii privind libertatea religioasă și regimul general al cultelor, atât în învățământul de stat cât și particular, predarea religiei este asigurată cultelor recunoscute.

Comentarii Facebook


Știri recente