Profesorul Karl Felmy susține o conferință la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București

La Facultatea de Teologie Ortodoxă ‘Justinian Patriarhul’ din București, prof. dr. Karl Christian Felmy susține astăzi, 4 mai, conferința ‘Memorie și speranță în anaforaua Dumnezeieștii Liturghii a Sfântului Vasile cel Mare’. Evenimentul se va desfășura în amfiteatrul ‘Dumitru Stăniloae’ și va începe la ora 10:00. În introducerea prelegerii, părintele prodecan Daniel Benga va face o scurtă prezentare a vieții și activității eruditului profesor de teologie, informează „Ziarul Lumina”.

Mai multe informații a oferit pentru TRINITAS TV, prof. dr. Karl Christian Felmy: „Am încercat să arăt că în slujbele Bisericii cu toții ne aducem aminte, în anamneza pe care o săvârșim în slujbele noastre, că ceea ce s-a săvârșit o dată va fi reiterat de către Dumnezeu pentru fiecare dintre noi înșine”.

Karl Christian Felmy este unul din cei mai mari teologi ortodocși și este autorul unei opere de înaltă ținută academică. Are o serie întreagă de cărți teologice publicate în limba română și numeroase studii și texte traduse în volume și reviste ale BOR. Profesorul Felmy s-a născut în tradiția luterană, a primit botezul în Biserica Ortodoxă Rusă și, în curând, va primi taina diaconiei.

Comentarii Facebook


Știri recente