Profesorii de religie nu au voie sa predea aceasta disciplina decat cu avizul cultului din care fac parte. Aspectul a fost facut cunoscut in cadrul cercului pedagogic al profesorilor de religie, organizat sambata la Seminarul teologic liceal ortodox Sfantul Gheorghe din Botosani .Parintele Grigore Diaconu, directorul Seminarului teologic a fost desemnat de catre minister metodist sef al Inspectoratului scolar al judetului Botosani pentru disciplina religie, motiv pentru care a coordonat intreaga activitate a cercului. Profesorii din judet intruniti in cadrul cercului au putut afla, pe langa modalitatile de lucru cu elevii in vederea formarii unor oameni cu atitudine moral civica, si cateva noutati dezbatute la consfatuirea ce a avut loc la Bucuresti cu reprezentantii Ministerului Educatiei si Cercetarii si cei ai Patriarhiei. Tot in cadrul cercului s-a pus problema ca autoritatile locale si biserica trebuie sa sprijine dotarea scolilor cu materiale didactice, dar si cu iconite, cruciulite si carti de rugaciuni.
Exponatul lunii la Muzeul Mitropoliei Clujului: O icoană a Botezului Domnului cu influențe de artă populară
O icoană a Botezului Domnului a fost desemnată exponatul lunii ianuarie 2021 la Muzeul Mitropoliei Clujului. Lucrarea anonimă, cu influențe din arta populară, datează din prima jumătate a secolului al XVIII-lea și provine de la…
Experții CNCS au evaluat edituri ale Bisericii și reviste teologice românești: Rezultate
Mai multe edituri ale centrelor mitropolitane și eparhiale din Patriarhia Română, precum și reviste ale mitropoliilor sau facultăților de teologie din țară au fost evaluate de Consiliul Național al Cercetării Științifice (CNCS). Evaluatorii sunt cercetători…
Fii ctitor la Bălţi: Susţine construirea catedralei şi a Centrului cultural românesc
Episcopia de Bălţi mai are de achitat aproximativ 20.000 euro pentru a intra în posesia terenului pe care urmează să construiască o catedrală şi un centru cultural românesc în municipiu. „Proiectul este o investiţie, prin…
Slujbă de mulţumire în toate bisericile din Patriarhia Română la aniversarea Unirii Principatelor Române
Duminică, 24 ianuarie 2021, se împlinesc 162 de ani de la Unirea Principatelor Române (24 ianuarie 1859), moment esențial din istoria poporului român, ideal istoric încununat la Bucureşti de Adunarea Electivă a Munteniei prin alegerea…
Muzeul Municipiului Bucureşti oferă acces gratuit cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române
Muzeele şi casele memoriale din structura Muzeului Municipiului Bucureşti (deschise în prezent) pot fi vizitate gratuit, duminică, de Ziua Unirii Principatelor Române. Potrivit unui comunicat al Muzeului Municipiului Bucureşti, intrarea va fi liberă la: Palatul…