Proclamarea cinstirii Sfântului Atanasie, Patriarhul Constantinopolului

Sfântul Atanasie, Patriarhul Constantinopolului va fi trecut și în calendarul Bisericii Ortodoxe Române. Proclamarea cinstirii în Biserica noastră va avea loc duminică, 3 mai 2009, în Catedrala episcopală din Galați.

Preafericitul Parinte Patriarh Daniel, împreuna cu un sobor de ierarhi, membri ai Sfântului Sinod ai Bisericii Ortodoxe Române, precum și cu delegați ai Bisericilor ortodoxe surori, va oficia Sfânta Liturghie, după care va avea loc procedura canonică de proclamare.

Sfântului Ierarh Atanasie, Patriarhul Constantinopolului, a locuit și a slujit vreme de 12 ani la Mănăstirea „Sfântul Nicolae” din orașul Galați, în vremea domnitorului Vasile Lupu și a Sfântului Mitropolit Varlaam al Moldovei.

Cu prilejul proclamării cinstirii în Biserica noastră, la Galați sunt aduse în această seară moaștele Sfântului Grigorie Palama, Arhiepiscopul Tesalonicului.Ele vor fi așezate într-un baldachin în fața Catedralei episcopale. Credincioșii vor putea să se închine până pe 4 mai, când moaștele Sfântului se vor întoarce în Grecia.

Sursa: Radio TRINITAS

Comentarii Facebook


Știri recente