Proclamarea canonizării mitropolitului Simion Ștefan

Manifestările religioase prilejuite de proclamarea oficială a canonizării Mitropolitului Transilvaniei, Simion Ștefan, vor avea loc pe 30 octombrie, la Alba Iulia. La slujba oficiată cu acest prilej va fi prezent și Patriarhul României, Preafericitul Părinte Daniel, alături de un sobor de ierarhi, informează TRINITAS TV.

Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei a evidențiat că „aici ne vom reface spiritual pentru că Sfântul Andrei va fi prezent cu un dar sau cu o minune. Evocarea sa ne va conferi iluminare și întărire pe calea îngustă și spinoasă a vieții pământești. Festivitățile solemne vor fi conduse de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel”.

Simion Ștefan a fost mitropolit al românilor transilvăneni și a trecut la Domnul în anul 1656, la Alba Iulia. În timpul păstoririi sale, în anul 1648, a fost tipărit Noul Testament zis „de la Bălgrad”, prima traducere românească integrală.

Canonizarea Mitropolitului Simion Ștefan, cu zi de pomenire la 24 aprilie, a fost aprobată în ședința Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din 21 iulie 2011.

Comentarii Facebook


Știri recente