Proclamarea canonizării Mitropolitului Andrei Șaguna

Proclamarea oficială a canonizării Mitropolitului Andrei Șaguna se va face la sfârșitul lunii octombrie. Manifestările religioase prilejuite de acest important eveniment pentru toți românii transilvăneni și nu numai, vor avea loc în Catedrala mitropolitană din Sibiu, pe 29 octombrie, informează TRINITAS TV.

Mai multe detalii despre programului evenimentului a oferit Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului: „Este pentru noi un eveniment deosebit care ne antrenează din toate punctele de vedere. Vineri seara este programul pregătitor. La Rășinari se va face ultimul parastas al Mitropolitului Andrei Șaguna, la mormânt. De la Rășinari și până la Catedrala Mitropolitană va fi o ceremonie deosebită cu participarea preoților și credincioșilor din Sibiu. Dorim ca de la Rășinari să ne întoarcem cu o parte din rămășițele mitropolitului la Catedrala din Sibiu, trecând prin anumite locuri care au importanță pentru personalitatea sa. Se va săvârși Sfânta Liturghie în Catedrala Mitropolitană, iar la sfârșitul slujbei se va citi tomosul de canonizare, după care Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va rosti un cuvânt de învățătură, iar la final vom mulțumi și noi lui Dumnezeu și celor prin care Dumnezeu a rânduit să avem și noi un sfânt al nostru”.

Cu acest prilej va fi dusă la Sibiu și racla cu Cinstitului cap al Sfântului Apostol Andrei cel Întâi chemat, Ocrotitorul României.

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărât canonizarea Mitropolitului Andrei Șaguna în ședința de lucru din 21 iulie a acestui an, cu data de prăznuire a Sfântului Ierarh la 30 noiembrie.

Comentarii Facebook


Știri recente