Procesul aflat pe rolul Curtii de Apel Bucuresti nu are nici un fel de relevanta in privinta construirii Catedralei Mantuirii Neamului in Parcul Carol

Procesul aflat pe rolul Curtii de Apel Bucuresti nu are nici un fel de relevanta in privinta construirii Catedralei ‘Mantuirii Neamului’ in Parcul Carol. Viitoarea Catedrala Patriarhala se va construi in Parcul Carol din Bucuresti, potrivit Legii privind realizarea Catedralei ‘Mantuirii Neamului’ (nr. 441/2004), aprobata in cele doua Camere ale Parlamentului si promulgata de Presedintele Romaniei.

Proiectul acestei legi a primit din partea Consiliului Legislativ avizele favorabile nr. 1308/10.08.2004 si 1469/03.09.2004 din care rezulta ca realizarea viitoarei Catedrale Patriarhale in Parcul Carol nu incalca nici o lege din tara noastra.

Prin prisma celor aratate mai sus, litigiul aflat pe rolul Curtii de Apel Bucuresti, sectia Contencios Administrativ, care formeaza obiectul dosarului 1621/2004 nu are nici un fel de relevanta in privinta construirii Catedralei ‘Mantuirii Neamului’ in Parcul Carol.

La solicitarea Patriarhiei Romane o echipa de arhitecti urbanisti va elabora Planul Urbanistic Zonal pentru construirea Catedralei in Parcul Carol care va fi supus aprobarii Consiliului General al Municipiului Bucuresti. Ulterior, conform Legii, va fi intocmita documentatia tehnica pentru construirea Catedralei in Parcul Carol si va fi solicitata Autorizatia de construire Primariei Sectorului 4 Bucuresti.

BIROUL DE PRESA SI COMUNICATII AL PATRIARHIEI ROMANE

Comentarii Facebook


Știri recente