Procesiuni la sărbătoarea Intrării Domnului în Ierusalim, în Eparhia Dunării de Jos

Duminică 12 aprilie 2009, la ziua praznicului împărătesc al Intrării Domnului în Ierusalim, începând cu orele 12.00, în Eparhia Dunării de Jos organizează pelerinaje ale credincioșilor și slujitorilor, care vor avea loc în municipiile Galați, Brăila, Tecuci, precum și în celelalte localități rurale cu mai multe sfinte locașuri din eparhie.

Astfel, în municipiul Galați vor fi 5 centre ale acestor manifestări: primul la Catedrala episcopală, unde se vor întâlni bisericile din orașul vechi, și alte patru la Parohiile „Sf. Vasile cel Mare”, „Precista”, „Sf. Antim” și „Sf. Ioan Botezătorul”.

În municipiul Brăila, credincioșii se vor îndrepta către cele trei centre: Catedrala „Nașterea Domnului”, biserica „Sf. Arhangheli” și biserica „Sf. Gheorghe”.

La procesiuni vor participa și copiii și tinerii din parohii, iar cu această ocazie câștigătorii fazei județene a Olimpiadei de religie vor fi premiați cu Diploma „Tinerețe și credință”, emisă special cu această ocazie de către Episcopia Dunării de Jos.

La manifestări sunt așteptați cât mai mulți credincioși spre reamintirea momentului primirii Mântuitorului Iisus Hristos în cetatea Ierusalimului cu stâlpări de finic și cântări de laudă.

Sursa: Biroul de Presă și Comunicare al Episcopiei Dunării de Jos

Comentarii Facebook


Știri recente