Procesiuni închinate Duminicii Ortodoxiei în Protopopiatul Onești

Cu binecuvântarea Preasfințitului Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, în Protopopiatul Onești au fost organizate duminică, 4 martie, două procesiuni dedicate Duminicii Ortodoxiei.

Prima a avut loc în orașul Târgu Ocna, la aceasta participând preoții și credincioșii de pe Valea Trotușului. A doua procesiune a avut loc la Onești, fiind prezenți slujitorii sfintelor altare împreună cu enoriașii lor din oraș și din parohiile apropiate municipiului. O delegație de preoți și credincioși a participat la procesiunea cu sfintele icoane organizată în aceeași zi, la Roman. Procesiunea de la Târgu Ocna s-a derulat pe traseul Biserica Precista-Biserica ‘Buna Vestire’-Răducanu-Biserica ‘Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil’-Biserica Precista. Traseul pelerinajului din Onești a fost următorul: Biserica ‘Sfinții Împărați Constantin și Elena’-Biserica ‘Sfântul Ierarh Nicolae’-Catedrala ‘Pogorârea Sfântului Duh’.

‘Pe parcursul procesiunii de la Onești s-au intonat cântări specifice, s-au citit rugăciuni și s-au rostit pericope evanghelice. De asemenea, la fiecare oprire în dreptul bisericilor s-a adresat un cuvânt de zidire sufletească pentru credincioșii prezenți. La pelerinajul dedicat cinstirii sfintelor icoane au participat peste 600 de credincioși, care au purtat icoane. A fost o procesiune de înaltă trăire duhovnicească, organizată pentru prima dată la Onești. Mulțumim lui Dumnezeu pentru vremea frumoasă pe care ne-a dăruit-o și-L rugăm să reverse darurile Sale prin sfintele icoane, mai ales că ele sunt făcătoare de minuni, când cerem cu credință împlinirea unor gânduri sau dorințe’, a relatat pentru „Ziarul Lumina” pr. Constantin Alupei, protopop al Protopopiatului Onești.

Comentarii Facebook


Știri recente