Procesiuni cu moaștele sfinților, până la Catedrala patriarhală

Astăzi, 23 octombrie a.c., la ora 10:00, Înaltpreasfințitul Panteleimon de Veria, Nausa și Kampania va sosi pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă” cu racla cinstitelor moaște ale Sfântului Apostol Pavel. Delegația străină, condusă de Înaltpreasfințitul Panteleimon, va fi întâmpinată de o delegație de ierarhi români, condusă de Înaltpreasfințitul Nifon, Arhiepiscop și Mitropolit al Târgoviștei.

În salonul oficial al aeroportului va avea loc un scurt moment de rugăciune și vor fi rostite două mesaje, unul de întâmpinare, rostit de un delegat al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, iar cel de-al doilea mesaj, din partea Înaltpreasfințitului Panteleimon.

Procesiunea „Calea Sfinților” cu moaștele Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou și ale Sfinților Împărați Constantin și Elena, programată la ora 10:45, urmează traseul de la Biserica „Sfântul Spiridon” – Nou până la Catedrala patriarhală, pe traseul strada Șerban Vodă, strada Bibescu Vodă, strada Dealul Mitropoliei.

De asemenea, de la aeroport va porni o altă procesiune, care va duce cinstitele moaște ale Sfântului Apostol Pavel până la baza Dealului Patriarhiei unde, în jurul orei 11:00, vor fi întâmpinate de participanții la cealaltă procesiune, „Calea Sfinților”. Toate aceste sfinte moaște vor fi așezate în baldachinul special amenajat în curtea Catedralei patriarhale. Aici vor rămâne, pentru a fi venerate, până în seara zilei de 28 octombrie. În data de 29 octombrie, dimineața, moaștele Sfântului Apostol Pavel se vor întoarce în Grecia.

( Sursa: Ziarul Lumina Nr. 247/ 23 octombrie 2008)

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…