Procesiunea luminii la Moinești

În prima zi a Învierii, duminică 24 aprilie 2011, cu binecuvântarea P.S. Ioachim Băcăuanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, la Catedrala „Nașterea Maicii Domnului și Sfântul Ierarh Nicolae” din Moinești, a fost oficiată cu începere de la orele 12.00, slujba Vecerniei din Duminica Paștelui (Învierea a doua) de un sobor de preoți condus de P.C. Preot Costel Mareș, protoiereu al Protopopiatului Moinești, după cum ne-a informat părintele Constantin Gherasim, inspector pe probleme de tineret și mass-media al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

La sfârșitul Vecerniei, preoții și credincioșii prezenți au pornit într-o procesiune prin centrul municipiului către biserica „Sfântul Gheorghe”, unde a fost săvârșită slujba Litiei. Intitulată sugestiv „Procesiunea Luminii”, aceasta s-a încheiat, în duhul comuniunii creștine, la mormintele celor adormiți din cimitirul orașului, unde s-a aprins lumina sfânta pentru toți cei mutați la Domnul.

Luni 25 aprilie 2011, cu ocazia hramului bisericii moineștene, Sfânta Liturghie a fost oficiată de către P.S. Ioachim Băcăuanul, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

Comentarii Facebook


Știri recente