Procesiunea Drumul Crucii la Mănăstirea Hodoș – Bodrog

În fiecare an, de sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului, mii de pelerini participă, la Mănăstirea Hodoș – Bodrog din județul Arad, la programul liturgic închinat praznicului.

Din anul 2000, procesiunea Drumul Crucii se face pe drumul Mănăstirii spre satul Bodrogul Nou și este condusă de Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Timotei. În dreptul celor 14 cruci așezate pe traseu vor fi rostite rugăciuni și cântări adecvate fiecărui popas, a menționat părintele arhimandrit Nestor Iovan, starețul mănăstirii.

Procesiunea se desfășoară pe drumul mănăstirii unde sunt amplasate 14 cruci, care aduc aminte de cele 14 popasuri ale Mântuitorului pe drumul Golgotei. La fiecare popas se va citi o evanghelie, o rugăciune și un cuvânt de învățătură, după cum a precizat pentru Radio TRINITAS părintele stareț Nestor Iovan. De asemenea, după procesiune se va oficia Taina Sfântului Maslu și Prohodul Maicii Domnului, iar mâine la ora 09:00 se va oficia Acatistul Maicii Domnului și se va continua cu Sfânta Liturghie arhierească.

Mănăstirea Hodoș – Bodrog are o vechime de aproape un mileniu și este prima mănăstire ortodoxă atestată documentar, în anul 1177, într-o diplomă dată de regele maghiar Bela al III-lea.

Comentarii Facebook


Știri recente