Procesiunea „Drumul Crucii” la Mănăstirea Hodoș Bodrog

Aproximativ 500 de credincioși ortodocși din Arhiepiscopia Aradului au participat astăzi, 2 aprilie, în Vinerea Mare la procesiunea „Drumul Crucii”.

Procesiunea s-a desfășurat pe un traseu de 1 kilometru și jumătate. Pelerinii au plecat de la Mănăstirea Hodoș Bodrog – satul Bodrogul Nou, iar pe traseu au fost amplasate 14 cruci care reprezintă popasurile pe care le-a făcut Domnul și Mântuitorul nostru Iisus Hristos în drumul Său spre Golgota.

Referitor la această procesiune, părintele arhimandrit Nestor Iovan, starețul Mănăstirii Hodoș Bodrog a spus: „Pe o distanță de 1500 de metri sunt înșirate 14 cruci amintind de cele 14 popasuri pe care le-a făcut Mântuitorul Iisus Hristos ducându-Și crucea pe drumul de la curtea lui Pilat până la Golgota. La aceste popasuri se citește câte o pericopă Evanghelică, o rugăciune și o scurtă explicare a momentului respectiv. La încheierea procesiunii, Întâistătătorul Eparhiei noastre, înaltpreasfințitul Timotei al Aradului va rosti un cuvânt de învățătură. Această procesiune se face la Mănăstirea noastră de sute de ani, după cum este menționat în documentele vechi din secolul al XVIII -lea”, informează Radio TRINITAS.

Comentarii Facebook


Știri recente

Părintele Sofian Boghiu a fost comemorat la Biblioteca Sfântului Sinod: Evocări, mărturii şi lansare de carte

Părintele Arhimandrit Sofian Boghiu a fost comemorat miercuri la Biblioteca Sfântului Sinod, aflată în incinta Mănăstirii Antim din Bucureşti. Mărturii&evocări Evenimentul s‑a desfășurat în Sala „Conon Arămescu‑Donici” a Biblioteca Sfântului Sinod și a reunit ierarhi, clerici…