Procesiunea de Florii 2012 organizată de Protoieria Ploiești

Sâmbătă, 7 aprilie 2012, la Biserica Parohiei „Sfântul Gheorghe Vechi”-Ploiești, a fost punctul de plecare în Procesiunea de Florii.

Delegat al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel pentru această manifestare a fost Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal.

Procesiunea a început cu slujba Vecerniei, după care preoții, urmați îndeaproape de un număr foarte mare de credincioși, au pornit pe Bulevardul Independenței.

Primul popas a fost în fața Bisericii Sfântul Ioan Botezătorul, unde s-au înălțat rugăciuni pentru Întâistătătorul Bisericii noastre, Preafericitul Părinte Daniel, pentru credincioșii prezenți și pentru românii de pretutindeni. Următorul popas a fost la Biserica „Sfântul Vasile”, iar popasul final a fost la biserica „Nașterea Domnului și Sfântul Apostol Andrei”.

La Biserica „Nașterea Domnului și Sfântul Apostol Andrei”, după ce s-a citit Sfânta Evanghelie, Părintele Protoiereu Ștefan Mușat al Protoieriei Ploiești a ținut cuvânt de învățătură prin care i-a îndemnat pe credincioșii prezenți să fie făcători de pace, să se pregătească cu sfințenie pentru praznicul luminos al Învierii lui Hristos, postind, rugându-se, spovedindu-se și totodată i-a îndemnat pe toți cei prezenți să se apropie cât mai mult de Dumnezeu.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…