Procesiunea „Călători pe cărările sfinților”, la Brăila

Manifestările spirituale ale municipiului Brăila prilejuite de sărbătorirea Sfântului Ierarh Nicolae au debutat miercuri, 5 decembrie 2012, prin procesiunea „Călători pe cărările sfinților” cu moaștele Sfântului Nicolae, ale Sfântului Andrei și ale Sfântului Nectarie Taumaturgul, după cum aflăm de pe site-ul edj.ro.

În curtea interioară a Penitenciarului „”Sf Apostoli Petru și Pavel” din Brăila, ÎPS Casian, înconjurat de un sobor de preoți a săvârșit slujba de sfințire a apei și acatistul Sfântului Nicolae, în prezența a peste 200 de persoane private de libertate. „Pelerinajul «Călători pe cărările sfinților», a arătat Înaltpreasfinția Sa, din municipiul de reședință Galați, în municipiul frate, Brăila din aceeași Arhiepiscopie trece pe calea împărătească a sufletelor deținuților din Brăila. Așa cum a făcut Sfântul Nicolae, așa cum face și acum Sfântul Nicolae, așa face Domnul care este în temniță cu ei, pentru ca, de-aici să le dăruiască lor și nouă libertatea de a alege să fim mai buni, mai solidari, mai creștini și iubitori ai celor ce sunt temporar privați de libertatea socială dar, prin lucrarea lui Dumnezeu și a Bisericii, au aceeași libertate spirituală ca și noi”.

La final, o parte din deținuți au interpretat câteva colinde, după care s-au închinat la sfintele moaște și au primit pachete cu alimente, iconițe, cărți de rugăciuni, calendare și revista eparhială „Călăuza ortodoxă”, în valoare de peste 1.700 lei.

Comentarii Facebook


Știri recente