Procesiune și binecuvântare arhierească la Trifești

Câteva sute de credincioși au participat miercuri, 1 iunie, în parohia Trifești, la Sfânta Liturghie oficiată de PS Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, înconjurat de un sobor de preoți, și la procesiunea cu icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, potrivit inspectorului pe probleme de tineret și mass-media din Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, părintele Constantin Gherasim.

Începută la biserica cu hramurile „Sfântul Ierarh Nicolae” și „Înălțarea Domnului”, procesiunea s-a încheiat la mormântul ciobanului, care conform unei legende, se spune că, în urma unei inundații, a găsit icoana Maicii Domnului pe apa Moldovei și a dat-o bisericii satului.

Dat fiind că anul acesta, în chip providențial, pelerinajul din miercurea dinaintea Înălțării Domnului, a avut loc de ziua internațională a copilului, procesiunea s-a oprit și la școala din Trifești, acolo unde elevii și dascălii lor s-au închinat Maicii Domnului, ocrotitoarea copiilor. Aici, Preasfințitul Ioachim Băcăuanul i-a binecuvântat pe micuți și pe profesorii lor, rugînd pe Bunul Dumnezeu să-i ocrotească și să-i ferească de tot răul, trimițându-le înger de pace, ocrotitor și ajutător pe drumul greu al acestei vieți.

„Astăzi ne-am rugat împreună și ne-am întâlnit cu acești îngeri minunați în trup, care sunt copiii, și ne-am amintit porunca Mîntuitorului care a spus că, dacă nu vom fi precum copiii nu vom intra în Împărăția lui Dumnezeu”, a precizat PS Ioachim Băcăuanul.

Comentarii Facebook


Știri recente