Procesiune religioasă de Sfinții Împărați, la Târgu Jiu

Primăria Târgu Jiu organizează mai multe manifestări cultural-artistice cu ocazia zilelor municipiului, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Oltenia. Astfel, pentru perioada 18-21 mai, au fost programate expoziții de fotografie și pictură, spectacole de muzică populară și ușoară, teatru de păpuși etc. Seria de evenimente se va încheia în seara zilei de 20 mai cu tradiționala procesiune religioasă închinată Sfinților Împărați Constantin și Elena, patronii orașului. A doua zi, de praznicul Sfinților, Înalt Preasfințitul Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, va săvârși Sfânta Liturghie, alături de un sobor de preoți și diaconi, la Biserica ‘Sfinții Împărați’ din municipiu.

‘Sărbătoarea Sfinților Împărați Constantin și Elena este cel mai așteptat eveniment pentru locuitorii orașului nostru. Acțiunile planificate în această perioadă sunt marcate, ca în fiecare an, de procesiunea religioasă din data de 20 mai și de Sfânta Liturghie de a doua zi. De asemenea, vor fi organizate mai multe spectacole artistice, expoziții, lansări de carte, menite să marcheze această frumoasă sărbătoare’, a declarat Ramona Evulescu, purtător de cuvânt în cadrul Primăriei Târgu Jiu.

După procesiune, târgujienii sunt așteptați la un concert de muzică clasică, susținut de soprana Daniela Vlădescu și de Grupul de tenori ‘Distinto’. În ultima zi a manifestărilor, pe insulița de lângă Parcul Central, va fi organizat un concert de muzică pop.

Comentarii Facebook


Știri recente