Procesiune pe străzile municipiului Slobozia

Miercuri, 18 aprilie 2012, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu, împreună cu toți preoții Eparhiei Sloboziei și Călărașilor și peste 10.000 de credincioși au întâmpinat la Catedrala Episcopală „Înălțarea Domnului” din Slobozia, orele 16:30, Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului de la Sfânta Mănăstire Neamț, după cum informează sf-esc.ro.

După oficierea slujbei de Te Deum, toți cei prezenți au pornit într-o procesiune spre Mănăstirea „Sfinții Voievozi”, important centru spiritual al zonei și cel mai vechi monument de artă religioasă din Eparhia Sloboziei și Călărașilor. Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului a fost depusă într-un baldachin spre închinare tuturor credincioșilor, alături de moaștele care străjuiesc Mănăstirea din Slobozia.

Pelerinajul a fost desfășurat cu ocazia hramului Mănăstirii din Slobozia, „Izvorul Tămăduirii”.

Vineri, Preasfinția Sa va sluji Sfânta Liturghie arhierească, înconjurat de un sobor de preacuvioși părinți stareți, părinți consilieri ai Centrului Eparhial, preoți și diaconi din toată Eparhia. Toți credincioșii sunt așteptați să se închine și să se roage la Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului de la Sfânta Mănăstire Neamț, care va mai rămâne la Mănăstirea Slobozia până luni, 23 aprilie 2012, orele 10:00.

Comentarii Facebook


Știri recente