Procesiune la Brad de Adormirea Maicii Domnului

În seara zilei de 14 august 2012, cu binecuvântarea Preasfințitului Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, s-a desfășurat în municipiul Brad o procesiune religioasă organizată de către Parohia Brad I ce a marcat importanța sărbătorii ,,Adormirea Maicii Domnului”, care este și hramul catedralei brădene.

Evenimentul a început la ora 18:00 , la biserica ,,Adormirea Maicii Domnului” din Brad, cu săvârșirea Vecerniei cu Litie, după care a început procesiunea propriu-zisă cu icoana Maicii Domnului și cu epitaful ,,Adormirii Maicii Domnului”, după cum ne informează Pr. Mircea Mihuleț, Inspector Mass-Media la Episcopiei Devei și Hunedoarei. S-au făcut trei opriri în oraș : la kilometrul 0 (unde credincioșii de la Parohia Brad I s-au întâlnit cu cei de la Parohia Brad III), în centru (zona Muzeul Aurului) și la troița din fața Primăriei. La fiecare oprire s-a citit din Sfânta Evanghelie, s-au rostit rugăciuni la vreme de secetă și ectenii. La sfârșitul procesiunii credincioșii au primit câte o iconiță cu Maica Domnului și un mic dar din partea organizatorilor .

La procesiune a participat un număr mare de credincioși atât din oraș cât și din împrejurimi, însoțiți de preoți. Participanții și-au exprimat dorința ca această procesiune să se constituie într-o tradiție a orașului, mai ales că ecoul acestei manifestări a fost deosebit pentru locuitorii municipiului.

„Conștienți de faptul că procesiunea este o mărturisire a credinței, într-o lume în care se ,,mărșăluiește” pentru tot felul de revendicări de ordin material, dăm slavă lui Dumnezeu că ne-a învrednicit să ne manifestăm și în acest fel dragostea față de Maica Domnului, pe care avem datoria să o preacinstim” a spus Pr. Alexandru Letea de la Parohia Brad I.

Comentarii Facebook


Știri recente