Procesiune la amplasamentul Catedralei Mântuirii Neamului

După ce Cinstitul Cap al Sfântului Apostol Andrei a fost întâmpinat de Patriarhul României, pe amplasamentul Catedralei Mântuirii Neamului, s-a pornit în procesiune cu Sfintele Moaște ale Sfântului Apostol Andrei și cu icoana Maicii Domnului – Prodromița de la Muntele Athos.

Procesiunea s-a desfășurat în jurul locului unde se va ridica viitoare Catedrală a Mântuirii Neamului. În timp ce s-au înconjoarat în procesiune pereții de sprijin ai amplasamentului Catedralei Mântuirii Neamului cu racla purtând Cinstitul cap al Sfântului Apostol Andrei cel Întâi chemat, Ocrotitorul României, și cu Icoana Maicii Domnului – Prodromița, s-a intonat Troparul aducerii moaștelor Sfântului Apostol Andrei, Troparul Sfântului Apostol Andrei și troparul Icoanei Prodromița.

În cadrul Procesiunii, în dreptul locului altarului Catedralei Mântuirii Neamului, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a rostit o rugăciune de binecuvântare a lucrărilor ce se desfășoară la Catedrala Mântuirii Neamului și s-a rostit o ectenie întreită.

Comentarii Facebook


Știri recente