Procesiune în județul Neamț cu Icoana făcătoare de Minuni a Maicii Domnului

Peste trei mii de credincioși din toate județele Moldovei au participat astăzi, 9 aprilie, la pelerinajul cu Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Horaița, județul Neamț.

Icoana a fost purtată în procesiune până la Mănăstirea Horăicioara, după Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

Detalii aflăm de la părintele Grigorie Stoica, ghidul Mănăstirii Horaița: „Sfânta Icoană a Maicii Domnului făcătoare de minuni a fost luată de patru bărbați și în dangătul clopotelor a ieșit din Biserică. La ieșirea din Biserică credincioșii așteptau aliniați în rând pentru a lua binecuvântarea Sfintei Icoane care a fost purtată pe deasupra lor. Soborul de preoți a ieșit înaintea Icoanei. După Sfânta Icoană a urmat Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, credincioșii s-au alăturat Sfintei Icoane și cu toții am urcat spre Mănăstirea Horăicioara. Pe drum s-au făcut mai multe opriri, la fiecare dintre ele citindu-se câte un condac și câte un icos din Acatistul Izvorului Tămăduirii. Au fost foarte mulți oameni anul acesta atât datorită prezenței la slujbă a Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, cât și datorită faptului ă drumul de acces spre Mănăstire a fost asfaltat”, informează Radio TRINITAS.

Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Horaița se află la obștea nemțeană încă din anul 1822, când împodobea o veche Biserică de lemn, a mai spus părintele Grigorie Stoica, ghidul Mănăstirii.

Comentarii Facebook


Știri recente