Procesiune în Duminica Ortodoxiei la Tulcea

Sute de credincioși au participat astăzi, 21 februarie, în Municipiul Tulcea, la o procesiune religioasă dedicată Duminicii Ortodoxiei, informează Radio TRINITAS.

Procesiunea a fost condusă de Preasfințitul Părinte Episcop Visarion și s-a desfășurat pe principalele bulevarde ale municipiului: „La această procesiune au participat preoți și credincioși de la trei parohii centrale din Tulcea și anume de la catedrala «Sfântul Nicolae», de la Biserica «Buna Vestire» și de la «Biserica Sfântul Gheorghe – cu ceas». Pe întreg traseul procesiunii au fost intonate cântări religioase specifice Postului Mare. În Piața Tricolorului, din centrul orașului, s-a săvârșit o slujbă de binecuvântare, s-a citit Sfânta Evanghelie de la Ioan, Pericopa din această Duminică a Ortodoxiei, precum și rugăciunile îndătinate la începutul Sfântului și Marelui Post. Un moment emoționant a fost la intonarea Prochimenului celui Mare: «Cine este Dumnezeu», atunci când sutele de credincioși prezenți au înălțat sfintele icoane ca semn al biruinței Evangheliei Mântuitorului Iisus Hristos asupra tuturor învățăturilor greșite, de asemenea ca semn al biruinței lui Hristos asupra morții și păcatului”, a declarat Preasfințitul Episcop Visarion .

Credincioșii s-au putut închina moaștelor Sfântului Sfințit Mucenic Haralmbie, aduse cu acest prilej de la Biserica „Buna Vestire” numită și „Biserica Grecească”, unde se păstrează de aproape 200 de ani.

Comentarii Facebook


Știri recente