Procesiune în Duminica Ortodoxiei, la Roman

Una dintre cele mai impresionante procesiuni cu sfintele icoane din Eparhia Romanului și Bacăului va avea loc duminică, 4 martie, la ora 16:00, cu prilejul serbării Duminicii Ortodoxiei.

Cu acest prilej, după cum ne informează Ziarul Lumina, cu binecuvântarea Preasfințitului Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, 18 icoane făcătoare de minuni ale Maicii Domnului, din mănăstirile moldave și muntene, toate menționate de episcopul Melchisedec Ștefănescu în opera sa închinată cinstirii sfintelor icoane, vor fi purtate în procesiune la Roman.

Pelerinajul va începe la Biserica ‘Sfinții Voievozi’ din Roman și se va încheia la Catedrala arhiepiscopală din Roman. Pe parcursul procesiunii, preoții Protopopiatului Roman și credincioșii care vor participa la acest eveniment duhovnicesc vor cânta tropare și imne în cinstea Maicii Domnului, menite să amintească semnificația profundă a primei Duminici din Postul Sfintelor Paști. Această zi rememorează ziua de 11 martie 843, când la Constantinopol a fost restabilit cultul sfintelor icoane. Sărbătoarea de la Roman, ce deschide seria manifestărilor prilejuite de împlinirea a 120 de ani de la trecerea la cele veșnice a episcopului Melchisedec Ștefănescu, va continua la Catedrala arhiepiscopală din Roman. Aici, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, va rosti un cuvânt de învățătură, după care, alături de soborul de preoți, va oficia Taina Sfântului Maslu, prima din seria celor șapte ce vor fi oficiate în sfântul lăcaș de cult mușatin.

Comentarii Facebook


Știri recente