Procesiune dedicată Ortodoxiei în parcul „Grădina Icoanei” din sectorul 2 al Capitalei

În parcul „Grădina Icoanei” din București au participat astăzi, 21 februarie, mii de credincioși la procesiunea dedicată Duminicii Ortodoxiei. Coloana de pelerini s-a îndreptat spre această locație imediat după oficierea Sfintei Liturghii la „Biserica Icoanei”.

Mai multe detalii privind desfășurarea evenimentului a oferit corespondentul Radio TRINITAS, Mircea Toma: „Militari în uniformă de gală, zeci de preoți și mii de credincioși cu icoane în mâini au plecat în procesiune la «Biserica Icoanei» spre parcul cu același nume din sectorul 2 al Capitalei. Ei au parcurs străzile Icoanei, Jean Louis Calderon, Alexandru Xenopol și Arthur Verona. Procesiunea a fost deschisă de zgomotul toacei și de Sfânta Cruce. Au urmat apoi steagurile bisericești, un baldachin de lemn în care a fost așezată Icoana Maicii Domnului și sute de icoane care vor fi sfințite de Preasfințitul Ciprian Câmpineanul, Episcop Vicar Patriarhal, cel care a oficiat și Sfânta Liturghie. Procesiunea se va încheia în «Parcul Icoanei». Aici pe o scenă amenajată va fi rostit un cuvânt cu tema „Icoana – fereastră spre Dumnezeu” și vor fi intonate cântări ale Ortodoxiei. Manifestarea poate fi urmărită și pe două monitoare de mari dimensiuni. Procesiunea de la «Grădina Icoanei» a devenit o tradiție. Este al treilea an în care se organizează o astfel de manifestare. Prin aceasta se dorește o rememorare a momentului din anul 843 de la Constantinopol, zi în care s-a hotărât că închinarea la icoane nu este idolatrie”.

Peste o mie de credincioși au participat și aseară, în parcul „Grădina Icoanei”, la o procesiune cu sfintele icoane. Ambele manifestări fac parte din programul intitulat „Lumina ortodoxiei”, eveniment organizat de Protopopiatul 2 Capitală, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel și cu sprijinul Primăriei Sectorului 2.

Comentarii Facebook


Știri recente