Procesiune de Florii organizată de Protoieria Ploiești

Biserica Parohiei „Sfântul Gheorghe Vechi” – Ploiești a fost sâmbătă, 16 aprilie 2011, punctul de plecare în Procesiunea de Florii.

Procesiunea a început cu slujba vecerniei, după care preoții urmați îndeaproape de un număr foarte mare de credincioși, au pornit pe Bulevardul Independenței, după cum ne-a mărturisit părintele protoiereu Ștefan Mușat. Primul popas a fost în fața Sediului Administrativ Județean și al Primăriei Municipiului Ploiești, unde s-au înălțat rugăciuni către Bunul Dumnezeu pentru românii de aici și de pretutindeni. Al doilea popas a fost în fața bisericii Sfântul Ioan Botezătorul apoi, în fața bisericii Sfântul Vasile, iar popasul final a fost la biserica Nașterea Domnului și Sfântul Andrei.

Mulțimea de credincioși care a însoțit preoții au fost primiți cu multă ospitalitate de gazde, iar după citirea Sfintei Evanghelii s-a ținut cuvânt de învățătură prin care credincioșii au fost îndemnați să se pregătească cu sfințenie pentru praznicul luminos al Învierii lui Hristos, postind, rugându-se spovedindu-se și totodată invitându-i pe cei tineri să se apropie cât mai mult de Dumnezeu.

Comentarii Facebook


Știri recente