Procesiune de Florii intitulată „Credință, unitate și slujire în Hristos Domnul, Mântuitorul lumii”- organizată de Arhiepiscopia Râmnicului

În Sâmbăta lui Lazăr, sâmbătă 27 martie 2010, Arhiepiscopia Râmnicului organizează în cele trei protopopiate vâlcene: Drăgășani, Horezu și Râmnicu Vâlcea, procesiunea de Florii intitulată „Credință, unitate și slujire în Hristos Domnul, Mântuitorul lumii”, informează episcopia-ramnicului.ro.

În Protopopiatul Râmnicu Vâlcea procesiunea pornește de la Biserica „Toți Sfinții”, la orele 16.00, și se va desfășura pe un traseu care va include Biserica „Cuvioasa Parascheva”, Biserica „Buna Vestire” – Terasă, Biserica „Sfântul Dumitru” și se va încheia la Catedrala Arhiepiscopală, unde pelerinii vor fi întâmpinați de către Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului.

Itinerarul pelerinajului este: b-dul. Calea lui Traian (cu oprire la Biserica „Cuvioasa Parascheva”), str. Mihai Bravu (cu oprire la Biserica „Buna Vestire”), str. General Praporgescu (cu oprire la Biserica „Sfântul Dumitru”), b-dul. Nicolae Bălcescu și str. Episcopiei.

Manifestarea se va desfășura după următorul program:

– Ora 15.00 – Vecernia Floriilor săvârșită la Biserica „Toți Sfinții” din Râmnicu Vâlcea. După oficierea Vecerniei, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului va citi rugăciunea de binecuvântare a stâlpărilor (ramurile de salcie) care vor fi împărțite credincioșilor.

– Ora 16.00 – plecarea în procesiune de la Biserica „Toți Sfinții”.

– Ora 16.20 – la Biserica „Cuvioasa Parascheva” procesiunea va fi întâmpinată de preoții și credincioșii din această parohie.

– Ora 16.35 – la Biserica „Buna Vestire” – Terasă procesiunea va fi întâmpinată de preoții și credincioșii din această parohie.

– Ora 17.00 – la Biserica „Sfântul Dumitru” procesiunea va fi întâmpinată de preoții și credincioșii din această parohie.

– Ora 17.20 – la Catedrala Arhiepiscopală procesiunea va fi întâmpinată de către Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, care va rosti un cuvânt de învățătură. Aici se va oficia Litia, sfințirea icoanelor și binecuvântarea pelerinilor.

La Procesiune sunt invitați să ia parte binecredincioșii creștini din municipiul Râmnicu Vâlcea și din împrejurimi, împreună cu preoții din Protoieria Râmnicu Vâlcea.

Celelalte două Protoierii din județul Vâlcea (Drăgășani și Horezu) vor organiza pelerinaje pe plan local.

Comentarii Facebook


Știri recente

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sf. Nectarie” al Arhiepiscopiei Bucureştilor a organizat o sesiune de comunicări științifice

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din cadrul Fundației „Bucuria ajutorului” a Arhiepiscopiei Bucureștilor a organizat sâmbătă o sesiune de comunicări științifice, cuprinsă în proiectul „Academia de Îngriji Paliative”, informează Ziarul Lumina. Evenimentul a avut…