Procesiune cu un fragment din moaștele Sfântului Ioan Iacob la Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” din Municipiul Piatra Neamț

Moaștele Sfântului Ioan Iacob Hozevitul au fost duse astăzi, 30 iulie, în procesiune la Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” din Municipiul Piatra Neamț. Procesiunea este parte a manifestărilor dedicate împlinirii a 50 de ani de la trecerea la cele veșnice ale Sfântului. Moaștele au fost așezate spre închinarea credincioșilor până duminică.

Mai multe informații a oferit pentru Radio TRINITAS, părintele Vasile Păvăleanu, parohul Bisericii „Sfântul Ioan Botezătorul” din Municipiul Piatra Neamț: „În toată această perioadă vor fi oficiate slujbe precum Sfânta Liturghie, Acatistul Sfântului Ioan Iacob, Vecernia, dar și alte slujbe după rânduială. Considerăm o binecuvântare prezența Sfintelor moaște la Piatra Neamț și un act de aducere aminte, întrucât Sfântul Ioan Iacob, în drumul său spre Țara Sfântă, a trecut de trei ori prin orașul Piatra Neamț și s-a închinat în Biserica ‘Sfântul Ioan Botezătorul’, având foarte mare evlavie pentru Sfântul Ioan Botezătorul, deoarece a purtat numele Sfântului și a fost egumen la Schitul cu hramul ‘Sfântul Ioan Botezătorul’.”

Comentarii Facebook


Știri recente